NIEUWS

Amersfoortse auteur schenkt opbrengst debuutroman aan de voedselbank

today 4

Achtergrond
share close

AMERSFOORT Vrijdag 9 december was de publicatiedatum van de debuut thriller-roman Op de stoel van God van de Amersfoortse auteur Matthijs Huizinga. Vanwege zijn sociale betrokkenheid heeft Matthijs besloten de royalty’s die hij ontvangt over de verkoop van het boek volledig te doneren aan Voedselbank Amersfoort. Het allereerste exemplaar heeft hij uitgereikt aan burgemeester Bolsius van Amersfoort, in aanwezigheid van Cieka Galenkamp van Voedselbank Amersfoort. 

In het spannende boek Op de stoel van God ontdekt een jonge Britse studente per ongeluk een geheime gecodeerde boodschap, waarna er een levensgevaarlijke zoektocht begint naar de ontcijfering en de schrijver van de boodschap. 

Al de royalty’s van Matthijs worden gedoneerd aan het goede doel. Dat dit de voedselbank zou worden was snel bepaald, nadat zijn oudste zoon begin dit jaar met zijn school JvO een rondleiding kreeg bij de voedselbank in Amersfoort. Sindsdien is armoede een vaak besproken onderwerp aan de eettafel. “Mijn gezin en ik hebben het goed en hoeven ons geen zorgen te maken over onze boodschappen en bijvoorbeeld de stijgende energieprijs. Als je dan beseft dat er in Nederland meer dan 1,2 miljoen mensen onder de armoedegrens leven, besef je dat er helaas veel mensen zijn met zorgen,” zegt Matthijs.

Vanwege zijn actie werd Matthijs uitgenodigd door Cieka Galenkamp, hoofd intake & casuïstiek van de Amersfoortse voedselbank, om een kijkje achter de schermen te nemen. Cieka: “De missie van de voedselbank is het gratis verstrekken van verkregen voedsel aan mensen in Nederland die het tijdelijk zelf niet redden. Afgelopen jaar leverde alleen deze voedselbank al 600 voedselpakketten voor circa 1800 personen.” 

“Het spreekt me erg aan dat de voedselbank niet alleen gezond voedsel geeft, maar de mensen ook helpt om met hulp van lokale organisaties weer op eigen benen te kunnen staan,” legt Matthijs uit.

Vanwege zijn betrokkenheid bij de voedselbank nam burgemeester Bolsius enthousiast het eerste exemplaar van het boek persoonlijk in ontvangst op het stadhuis in de aanwezigheid van Cieka Galenkamp.

De thriller-roman Op de stoel van God is te bestellen via uitgeverij boekscout.nl en vanaf woensdag verkrijgbaar bij de Algemene Boekhandel aan de Leusderweg in Amersfoort. 
“Ik dank ook in het bijzonder Hans de Sain van de Algemene Boekhandel, omdat hij door zijn enthousiasme voor de actie heeft geregeld dat er door een speciale regeling nog meer royalty’s gedoneerd kunnen worden aan de voedselbank,” aldus Matthijs.

Meer informatie over Voedselbank Amersfoort is te vinden op www.voedselbankamersfoort.nl 

Geschreven door Redactie

Rate it
0%