NIEUWS

Amersfoort scoort hoog op de romantiek lijst.

today 6

Achtergrond
share close

Met nog een ruime week voor Valentijnsdag zal menigeen weer zijn beste beentje willen voorzetten. De website www.theperfectwedding.nl heeft onderzoek gedaan naar de meest romantische gemeente van de provincie Utrecht. Het onderzoek omvatte 18 verschillende ‘romantische onderzoek categorieën’. Zo is er onder andere gekeken naar het aantal chocolatiers, bloemisten en hotels per inwoner. Ook het aantal huwelijken wat in een gemeente wordt afgesloten is bepalend in het onderzoek, en leveren echtscheidingen min punten op. De uitkomsten werden uiteindelijk in een cijfer omgezet.

In de provincie Utrecht scoort Utrecht met een 7.1 het hoogste cijfer. De domstad heeft deze eer vooral te danken aan de romantische omgeving vol historische gebouwen en doordat er volop populaire date-locaties te vinden zijn. Amersfoort vinden we op de vijfde plek in de provincie met een 6,4. Baarn en Leusden behalen dezelfde score. Bunschoten, Nijkerk (beide 6.1), en Barneveld (5,9) scoren lager op de romantiek meter van het onderzoek. Soest staat met een score van 5,6 het laagst in onze regio.

Kijken we buiten onze provincie dan komt Amsterdam komt met een score van 7.6 als meest romantische gemeente van Nederland uit de bus. Andere gemeenten die hoog scoren zijn Doesburg (Gelderland), Enkhuizen (Noord-Holland), Beek en Maastricht (beide Limburg) en Delft (Zuid-Holland).

Heb je de eerder genoemde gemeentes al eens bezocht en ben je op zoek naar tips voor een romantische gemeente? De hele lijst is terug te vinden op: https://www.theperfectwedding.nl/informatie/romantische-gemeente

Foto: Ylanite Koppens via Pixabay

Geschreven door Redactie

Rate it
0%