• home Home
  • keyboard_arrow_right REGIONIEUWS
  • keyboard_arrow_right Berichten
  • keyboard_arrow_right‘Amersfoort Dichtbij’ helpt inwoners met geldzorgen 

REGIONIEUWS

‘Amersfoort Dichtbij’ helpt inwoners met geldzorgen 

today21 maart 2023 1

Achtergrond
share close
 
Vanaf deze maand gaan hulpteams van gemeente en partnerorganisaties maandelijks de wijken in om inwoners met geldzorgen en vragen over energiebesparing te helpen. Op 23 maart start deze actie op 4 locaties in de stad. Hulpteams staan klaar om inwoners te adviseren en het direct aanvragen van regelingen, zoals steun uit het Tijdelijke Noodfonds Energie dat ingediend moet zijn voor 30 april. 

Nadya Aboyaakoub-Akkouh, wethouder Armoedebeleid: “Vorig jaar gingen we ook de wijken in en dat doen we dit jaar weer en vaker, iedere maand. Zo hopen we nog meer mensen te bereiken die moeite hebben met rondkomen met hun geld. Door de stijgende prijzen van energie, voedsel en andere zaken. Voor hen zijn er allerlei regelingen maar we begrijpen goed dat het aanvragen van zo’n regeling lastig kan zijn als je dit nooit of nauwelijks doet. Het hulpteam komt naar de wijken om dit samen met inwoners te doen.Ze zitten op locatie klaar met een laptop om aanvragen in te vullen en in te dienen. Maar ook voor advies aan inwoners die meer inzicht willen in waar hun geld naartoe gaat of hoe te besparen. Zoals op energiekosten. Het team is er voor álle inwoners met financiële zorgen of vragen. Dus ook huishoudens met een middeninkomen, gepensioneerden of studenten.” 

Hulpteam in de wijk
Iedere maand (behalve juli en augustus) zijn de hulpteams van Amersfoort Dichtbij in diverse wijken. Een afspraak maken is niet nodig. Er zijn ervaren medewerkers aanwezig van de gemeente (coaches participatie en inkomen) en organisaties in de stad zoals Indebuurt033, Stadsring, SchuldHulpMaatje, Humanitas en Voedselbank. Zij adviseren over geldzaken, rondkomen, budgetteren en om ondersteuning op maat te bieden als directe hulp nodig is. Ook zijn er energiecoaches aanwezig voor advies en tips over energiebesparing in en om het huis. 

Aanvragen regelingen
Voor het op 23 maart aanvragen van regelingen is het handig om de DigiD, inkomensgegevens en energiefacturen van oktober 2022 en januari 2023 mee te nemen. Zelf aanvragen van steun uit het Tijdelijk Noodfonds Energie (die een deel van de energierekening betalen) kan tot en met 30 april 2023 via de website van het Noodfonds: www.noodfondsenergie.nl

Op www.geldcheck033.nl staan alle andere financiële regelingen voor Amersfoorters op een rij. Voor inwoners die niet in aanmerking komen voor bepaalde regelingen is er soms een andere vergoeding mogelijk vanuit het financieel vangnet van de gemeente.  

Locaties
Donderdag 23 maart van 14.00 tot 19.00 uur staan de hulpteams op deze 4 locaties:  Projecthuis Madiba (Liendert): Liendertseweg 87Informatiewinkel Indebuurt033 (Centrum/Zuid): Amsterdamseweg 6-kWijkcentrum Het Klokhuis (Randenbroek): Weberstraat 2    Hart van Vathorst (Noord): Angelinapolder 3 Op andere dagen kunnen inwoners terecht bij de informatiewinkels van Indebuurt033. Kijk voor de adressen en openingstijden op de website van Indebuurt033. Inwoners kunnen ook een persoonlijke afspraak maken met een coach participatie en inkomen van de gemeente via cpi@amersfoort.nl. Een bezoek van een energiecoach aan huis kan een inwoner hier aanvragen.

 Komende data
Waar en wanneer de hulpteams de komende maanden in de wijken zijn, wordt bekend gemaakt via www.geldcheck033.nl en de stadsberichten in de krant Stad Amersfoort. 

Written by: Peter

Rate it
0%