Home REGIONIEUWS Améézing Pink op Groenmarkt tijdens Gaypride Amersfoort

Améézing Pink op Groenmarkt tijdens Gaypride Amersfoort

Op donderdag 26 juli, tijdens de Gaypride Amersfoort, zal dit jaar voor de 3e keer Améézing Pink worden georganiseerd. De aftrap van Améézing Pink op de Groenmarkt wordt verzorgd door de Drag Queens Dolly & Denise, gelijktijdig met de terugkomst van de Pride Walk om 20.30 uur. De speciaal samengestelde Améézing Pink speelt vanaf 21.00 uur bekende nummers uit de Homo Top-100 en andere funky nummers en het publiek zingt mee.

Het is een uitbreiding van het Améézing concept van Mariska Jacobi van iaMeventz. “Elk jaar in december is er Améézing X-MAS op een unieke locatie in Amersfoort, maar we maken er met Améézing Pink een heel ander sing a long feest van.” Dit zingfeest is een samenwerking van Stichting Gaypride Amersfoort, de ondernemers op de Groenmarkt en iaMeventz.

Nummers zoals Ich Bin Wie Du, Why Tell Me Why, I’m Coming Out, I Got That Feeling en YMCA worden deze avond gespeeld. Veel van deze liedjes zijn guilty pleasures of worden regelmatig luidkeels in de kroeg meegezongen. Al zijn de nummers bij iedereen wel bekend, er staat een tekstkar klaar om ieder lied woord voor woord mee te kunnen zingen.

Bedrijven kunnen een liedje adopteren voor €50,00. Maar ook liefhebbers van het genre kunnen dat doen voor € 25,00. Het logo of de naam wordt dan bij het nummer op de tekstkar vermeld. Op www.gayprideamersfoort.nl en op onze Facebookpagina staat de complete lijst met nummers.