NIEUWS

Altis doneert 10.000 Euro aan DierenPark Amersfoort

today 3

Achtergrond
share close

Woensdagmiddag 1 december heeft Gert Koudijs, voorzitter atletiekvereniging Altis, een cheque van € 10.000,- overhandigt aan Astrid Wassenaar, Algemeen Directeur van DierenPark Amersfoort. Die dag bestond de Amersfoortse atletiekvereniging 60 jaar. Ter gelegenheid van dat jubileum zijn het afgelopen jaar allerlei activiteiten georganiseerd.

“Binnen de geldende coronamaatregelen konden de ruim 1.100 Altisleden deelnemen aan diverse feestelijke, sportieve activiteiten.” vertelt Gert. “Met al onze activiteiten hebben we € 10.000,- opgehaald. Bijeen gebracht door leden, ouders, opa’s en oma’s. Mooi dat wij als Amersfoortse vereniging ‘ons’ dierenpark dit steuntje kunnen geven”. In haar jubileumprogramma heeft Altis het dierenpark ‘geadopteerd’. Als steuntje in de rug in deze coronatijd, waarin het dierenpark een groot deel van 2021 de deuren moest sluiten.

“Wij zijn erg blij met dit initiatief. Net als voor veel andere instellingen is corona voor ons een moeilijke tijd.” legt Astrid Wassenaar van DierenPark Amersfoort uit. “Met deze bijdrage van Altis kunnen we een nieuw voedersysteem kopen waarmee we onze giraffen op hoogte en op meerdere plekken kunnen worden gevoerd. Dit systeem bevordert het welzijn en het verblijfsgebruik van de dieren. De dieren worden gestimuleerd om meer te lopen naar de voerdersystemen en zijn dus actiever. Dat past natuurlijk mooi bij atletiekvereniging Altis!”

Geschreven door Redactie

Rate it
0%