Na een loopbaan van 41 jaar bij diverse Amersfoortse culturele instellingen heeft Anton Groot op vrijdag 2 oktober afscheid genomen van Scholen in de Kunst. Met een bescheiden feestje in ICOON heeft hij zijn werkzame leven afgesloten.

Na zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort, kon Anton in 1979 als dienstweigeraar voor vervangende dienst terecht bij de Amersfoortse Culturele Raad (ACR). De ACR was d estijds een gemeentelijke organisatie verantwoordelijk voor het initiëren en ondersteunen van podiumkunsten, amateurkunst en kunstprojecten in het onderwijs. Aansluitend kreeg Anton daar een vaste aanstelling. Vanaf de beginjaren had hij onder meer de sector onderwijs onder zijn hoede.

Bij de fusie met een aantal andere kunsteducatieve instellingen en de oprichting van Scholen in de Kunst nam hij de verantwoordelijkheden voor het kunstaanbod middelbaar onderwijs en voor amateurkunst graag mee. Vanaf 1999 speelde Anton een belangrijke rol bij de ontwikkeling van ICOON in Vathorst en het Eemhuis aan het Eemplein. Hij voelde zich als een vis in het water in zijn laatste functie als Hoofd Locaties, in combinatie met zijn functie als Hoofd Amateurkunst.