NIEUWS

Stevig saxofoonwerk bij Observant

today 8

Achtergrond
share close
Woensdag 11 januari staat een stevige jazzformatie bij Stadspodium Observant op de planken. Trompettiste Ellister van der Molen, bassist Marius en saxofonist Alexander Beets besteden aandacht aan saxofonist King Curtis. Tijdens deze avond wordt niet alleen muziek gespeeld van deze ‘Legend’, maar wordt ook verteld over de artiest, zijn hoogtepunten en het genre.

King Curtis (Curtis Ousley) wordt in de jaren vijftig beroemd om zijn saxofoonsolo’s op vele Atlantic-hits, zoals op ‘Yakety Yak’ van The Coasters. Zijn ‘stotterende’ saxofoonspel wordt toonaangevend voor saxofoonsolo’s op tientallen rock ‘n’ roll-hits. Solowerk als het ook hier bekend geworden ‘Soul Serenade’ is rustiger en zoeter. In ’69 wordt hij leider van de band van Aretha Franklin. Zijn album Live At Fillmore West geeft een goede indruk van zijn kunnen. In ’71 wordt hij bij een ruzie neergestoken, en overlijdt aan de gevolgen daarvan.

Jazz in de Observant, de leukste jazzclub van Midden-Nederland, is sinds 2005 een begrip in Amersfoort en de regio. Veel toonaangevende nationale jazziconen hebben er in de afgelopen jaren gespeeld. Voor het JazzPodium Amersfoort hebben de broers Marius en Alexander Beets het initiatief genomen om enkele avonden geheel te wijden aan legendarische musici uit de jazz. Marius maakt de arrangementen en stelt samen met Alexander het verhaal samen. Per avond worden andere gastmusici uitgenodigd.

Noem de naam Beets waar dan ook ter wereld en er staat een jazzliefhebber in de zaal op die weet waar je het over hebt: kwaliteit, maar ook een stevig potje bop en swing. En swing, dat komt saxofonist Alexander ‘The Hurricane’ Beets zeker brengen in De Observant. Beets stond, net als (en met en zonder) zijn broers al op podia en festivals over de hele wereld. Zijn mix van swing en ballads, standards en eigen werk kreeg in van Polen tot Thailand en Canada tot India voetjes van de vloer.

De aanvang van dit optreden is 20:00 uur. Kaarten á € 5,00 zijn verkrijgbaar via www.observant.nl. Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Nationaal PodiumPlan.

Stadspodium de Observant

Stadhuisplein 7

3811 LM Amersfoort

www.observant.nl

Written by: Redactie

Rate it
0%