Op donderdag 26 juli is het alweer tijd voor de 16e editie van de Gaypride Amersfoort!

Naast het spetterende feest op de Hof met Dj’s, Drag Queens en live acts zijn er ook diverse andere onderdelen. Ben je homo, lesbisch, bi, transgender, ergens tussenin, hetero, jong of oud? Heb je zin in een feestje, of vindt je het leuk om sportief bezig te zijn, iedereen is welkom!

Al sinds enkele jaren staat de Groenmarkt in het teken van Améézing Pink. Een swingende band speelt bekende nummers uit de Homo Top-100 en jullie zingen mee! Ook dit jaar kan je weer een nummer doneren, hoe leuk is dat!
De Rainbow Run is een ‘social run’ van 2,5 of 5 kilometer door de binnenstad van Amersfoort. Onderweg verzamel je polsbandjes in alle kleuren van de regenboog. Een tipje van de sluier, dit jaar is er een stormbaan aan de route toegevoegd. Heb jij aan het einde van de run de regenboog compleet? De start en einde van deze run is op het Lieve Vrouwekerkhof.

Ga je liever tennissen? Nieuw dit jaar is de Rainbow Tennis Toss. Tennisvereniging ‘t Stort stelt haar accommodatie beschikbaar voor een sportieve middag tennis.
Stichting Keiroze Amersfoort organiseert dit jaar voor de 3e keer de Pride Walk. In het begin van de avond wappert de regenboogvlag tussen een afvaardiging van de gemeente Amersfoort en de diverse LHTBIQ+ organisaties uit de regio door het centrum van de stad. Leuk feitje, deze vlag hangt ook jaarlijks aan de Westertoren tijdens de Pride Amsterdam. De Pride Walk start dit jaar op het Sint Jorisplein en eindigt op de Groenmarkt. Zo kan je bij terugkomst, gelijk een dansje wagen bij Améézing Pink.

Overdag zin in een lunch? Voor de 1e keer wordt samen met roze 50+ een oud roze picknick georganiseerd, waar rond de lunchtijd aangeschoven kan worden voor een hapje, drankje en een goed gesprek. De oud roze picknick vindt plaats op het Mooierplein.
Als in de avond de zon ondergaat, vertoond de Gaypride Amersfoort in samenwerking met theater de Lieve Vrouw, een film op het Lieve Vrouwekerkhof.
Zien wij jou op donderdag 26 juli 2018 op de leukste pleinen van Amersfoort?