Volgende week gaat het los: dan start het Musica Mundo Festival op het Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort. Van 22 t/m 26 juni is er een extra large editie, omdat organisator ArteGanza het 15-jarig jubileum viert. We pakken uit met primeurs en vele internationale superartiesten.

Hedendaagse muziekgroepen, zoals Sona Jobarteh, Mokoomba, Moonlight Benjamin en Bab L’Bluz maken uit wereldse klanken eigen versmeltingen en zorgen zo voor een nieuw geluid. De warmte van de woestijn dringt door in Amersfoort met de bluesy klanken van Tarwa N-Tiniri, Samba Touré en de geliefde Bombino. Op zondagmiddag brengt het Musica Mundo Orkest een première. Dit jaar zorgen Thijs Borsten, Tania Kross en het Amsterdams Andalusisch Orkest voor een unieke fusie van klassieke muziek uit diverse culturen.

Musica Mundo start al op woensdag 22 juni met de vertoning van de film Cumbia que te vas de ronda in een openluchtbioscoop op het Lieve Vrouwekerkhof. Vanaf donderdag 23 juni is Amersfoort kleurt de wereld op verschillende locaties te zien, een foto-expositie met werk van Amersfoortse fotografen die 15 jaar kleurrijke projecten van ArteGanza in beeld brengen. Op zaterdag trekt vanaf 12:00 uur een imponerende Turkse mehterparade vanaf het Neptunusplein naar het centrum. De officiële opening door de burgemeester is op vrijdag 24 juni vanaf 19:00 uur (gratis kaartjes bij Theater De Lieve Vrouw).

Musica Mundo is een productie van Stichting ArteGanza.