Een bijzonder initiatief doet op dinsdag 7 augustus Amersfoort aan: de Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run. De Peace Run is een internationale estafetteloop waarbij een team van hardlopers een vredesfakkel door meer dan 140 landen draagt.

Onder degenen die dit evenement hebben ondersteund vallen staatshoofden zoals Nelson Mandela en Michaël Gorbachov, religieuze leiders als Moeder Teresa en Desmond Tutu, Olympische atleten waaronder Carl Lewis en miljoenen anderen die een stap hebben gezet voor vrede. In Europa gaat de Peace Run om het jaar, 9 maanden lang door 47 landen op een route van 24.000 kilometer. Dit jaar rent het internationale Peace Run team in augustus door Nederland.

Op dinsdag 7 augustus komen de lopers van de Peace Run aan het eind van de middag aan in Amersfoort. Bij de OLV Toren zullen zij om 17.00 ontvangen worden door de Burgemeester.

Na afloop van de ontvangst op het OLV Plein zullen enkele lopers van Atletiek Vereniging Triathlon het Peace Run Team begeleiden naar het clubhuis van AV Triathlon in Bosgebied Birkhoven. Daar worden zij ontvangen door een afvaardiging van het Bestuur en krijgen zij een maaltijd aangeboden.

Om 19.30 lopen leden van AV Triathlon samen met het Peace Run Team een rondje rond de prachtige bosvijver in Bosgebied Birkhoven. Het zou leuk zijn als ook veel lopers uit Amersfoort dit rondje met het het internationale Peace Run Team mee lopen. Atletiek Vereniging Triathlon roept dan ook alle lopers uit Amersfoort en omgeving uit om 19.30 samen te komen bij het Clubhuis van Atletiek Vereniging Triathlon. Hoe meer zielen, hoe meer vrede. Het clubhuis ligt rechts naast het Bosbad aan het einde van het pad.

De Peace Run is een tastbare uitdrukking van de essentiële behoefte van de mensheid naar vrede en begrip. Het initiatief is in 1987 in het leven geroepen door de Indiase dichter en vredesfilosoof Sri Chinmoy, met het idee om het ideaal van wereldvrede te stimuleren via sport. De Peace Run wordt georganiseerd door een netwerk van vrijwilligers, die geïnspireerd zijn door Sri Chinmoy’s visie van een wereld vereniging in eenheid en vrede.